Menu
0
Laagste prijs garantie!
Bezorgd in Nederland & België
Gratis verzending vanaf €300,-
Bezoek nu onze showroom!
16Nov2023
Hoe weet je welke radiator je moet kiezen?

Hoe weet je welke radiator je moet kiezen?

Door: Maximum BouwmaterialenReacties: 0

Welke radiator heb ik nodig?

Het kiezen van een juiste radiator kan erg lastig zijn, vooral als je niet bekend bent met de verschillende soorten en specificaties. Verschillende factoren spelen een rol bij het selecteren van de meest geschikte radiator voor jouw behoeften. Hoe weet je nou welke radiator je nodig hebt? Daar gaan wij jou bij helpen! We leggen het je stapsgewijs uit.

Stap 1: bepaal de afmetingen van de ruimte

Het is cruciaal om de juiste afmetingen te bepalen. Meet de beschikbare ruimte voor de radiator en zorg ervoor dat deze past en geschikt is voor de locatie waar je hem wilt installeren. Het is ook belangrijk, zodat je weet hoeveel de radiator moet verwarmen, want hoe groter de oppervlakte van de ruimte is, hoe hoger het vermogen van de radiator moet zijn. 

Stap 2: bepaal hoeveel wat je radiator moet zijn

Het is belangrijk om de warmtebehoefte van de ruimte te begrijpen voordat je een radiator kiest. De grootte van de kamer, de isolatie, het aantal ramen en de gewenste temperatuur zijn factoren die de benodigde warmte beïnvloeden. Online tools en formules kunnen helpen bij het schatten van de benodigde warmte in Watt.

Stap 3: kies de juiste radiator

Je hebt verschillende maten en soorten radiatoren met ieder zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Hieronder staan ze uitgelegd zodat je kan kijken welke radiator het best bij jouw behoeftes past.

  • Paneelradiatoren
  • Handdoek radiatoren
  • Verticale radiatoren
  • Elektrische handdoek radiatoren

Paneelradiatoren

Een paneelradiator is een type radiator dat bestaat uit een aantal metalen panelen die aan elkaar zijn bevestigd. Deze panelen bevatten buizen waar warm water doorheen stroomt, en ze hebben meestal een groot oppervlak om efficiënt warmte af te geven aan de omringende lucht. Met zijn slanke en moderne design past hij perfect in elke ruimte. Of je nu je kamer, keuken, woonkamer of badkamer wilt verwarmen, deze radiator zorgt voor een aangename temperatuur.

Handdoek radiatoren

Een handdoek radiator is een speciaal type radiator dat is ontworpen om niet alleen warmte te leveren aan een ruimte, maar ook om handdoeken te verwarmen of te drogen. Deze radiatoren zijn vaak te vinden in badkamers en keukens, waar ze een functioneel en esthetisch element combineren.

Verticale radiatoren

Verticale radiatoren zijn een specifieke vorm van radiatoren die, in tegenstelling tot de traditionele horizontale modellen, in een verticale positie zijn gemonteerd. Ze zijn ontworpen om langs de wand omhoog te lopen in plaats van over de breedte te strekken. Deze radiatoren zijn populair vanwege hun ruimtebesparende ontwerp en esthetische flexibiliteit.

Elektrische handdoek radiatoren

In tegenstelling tot conventionele radiatoren die zijn aangesloten op het centrale verwarmingssysteem van een gebouw, werken elektrische handdoek radiatoren op elektriciteit. Ze hebben interne verwarmingselementen die worden verwarmd wanneer het apparaat is ingeschakeld.

Omdat ze niet zijn aangesloten op het centrale verwarmingssysteem, kunnen elektrische handdoek radiatoren onafhankelijk worden bediend. Dit maakt ze handig voor gebruik, vooral tijdens de warmere seizoenen wanneer de centrale verwarming mogelijk niet actief is.

De radiator heeft vaak horizontale buizen of staven waaraan handdoeken kunnen worden opgehangen. Door de elektrische verwarmingselementen worden de handdoeken verwarmd en gedroogd, waardoor ze comfortabel zijn om te gebruiken na het douchen of baden.

Stap 4: midden-, voor-, of zijaansluiting

Een aansluiting bij een radiator verwijst naar de locatie van de aansluitingen voor de toevoer en de retour van het warme water. Radiatoren met een zijaansluiting hebben de leidingen aan de zijkant van de radiator. Radiatoren met een middenaansluiting hebben de aansluitingen in het midden van de onderkant van de radiator. Radiatoren hebben met een vooraansluiting de aansluitingen aan de bovenkant van de radiator.

Stap 5: alle stappen toepassen

Nu je alle stappen hebt gedaan, kun je de perfecte radiator kiezen. Als je de gewenste type radiator hebt gekozen, kun je met behulp van de afmetingen en de hoeveelheid watt de juiste radiator kiezen. 







Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €300,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.